Sommige mensen hebben de misvatting dat niemand zich schaamt om een haartransplantatie te hebben ondergaan, maar de realiteit is dat het beschamend is om toe te geven. Mensen kiezen niet alleen voor een haartransplantatie omdat ze er een willen, ze doen dit omdat hun leven een richting op is gegaan waarin dit soort dingen nodig en onvermijdelijk zijn.

1. Al duizenden jaren valt haar uit

Kaalheid is niet alleen een modern westers probleem. Het is al meer dan 3000 jaar aanwezig in de oude Egyptische samenleving. In de oudheid waren er ook pruikenmakers. Kale Egyptische schedels vertonen geen sporen van het dragen van pruiken. Het is niet bekend welke impact dit wondermiddel op deze Egyptenaren heeft achtergelaten.

2. Na een transplantatie valt je haar uit

Niet alle haartransplantaties zijn gelijk gemaakt. Het komt heel vaak voor dat haarverlies na de procedure optreedt – en als u net een haartransplantatie heeft ondergaan, hoeft u zich geen zorgen te maken. In feite is dit een van de meest voorkomende verschijnselen na deze procedures. Merk je dat je haar dunner wordt? Als u last heeft van een “haaruitvalstoornis”, zoals alopecia, denkt u misschien na over wat u nu moet doen. Het is belangrijk om te weten dat het op papier lijkt alsof er een probleem is met de procedure die de haaruitval heeft veroorzaakt, maar in werkelijkheid is het de manier van het lichaam om terug te vechten. Haartransplantatie is een veel voorkomende behandeling voor haaruitval. Dit omvat het gebruik van een tondeuse om een deel van het haar van de hoofdhuid te verwijderen en het te transplanteren naar een kaal of dunner wordend gebied. Het duurt meestal maar twee weken voordat het haar teruggroeit. Sommige mensen kiezen er echter voor om niet zo lang te wachten en voor een korter proces te kiezen.

3. Kaalheid bij mannen is anders dan kaalheid bij vrouwen

Mannen worden meestal kaal op plaatsen: op één plaats. Bij vrouwen wordt het haar vaak dunner, de haaruitval wordt dan meer verdeeld over de hoofdhuid. Daarom zijn kapsels belangrijk voor vrouwen om zich goed te voelen over hun uiterlijk. Bij FUE-haartransplantaties hoeft de chirurg slechts een klein deel van de hoofdhuid te scheren om de grafts van het achterhoofd te verwijderen. Bij traditionele FUT-procedures moeten ook lange haren worden geknipt voordat ze van de hoofdhuid kunnen worden verwijderd. Haartransplantatie is een populaire optie geweest voor diegenen die moeite hebben om haar op hun kale hoofdhuid te laten groeien. De procedure omvat het verwijderen van een dunne strook hoofdhuid en het transplanteren van gezonde follikels uit andere gebieden, zodat het haar in kortere tijd terug kan groeien.

4. Haren voor een transplantatie zijn soms het gevolg van ongelukjes met haarverzorging

Ooit afgevraagd hoeveel haren er op een gemiddelde hoofdhuid zitten? Het is moeilijk te tellen, maar experts houden het op ongeveer 100.000. Ooit nagedacht over wat er zou gebeuren als je veel van je haar zou verliezen? Het kan verwoestend zijn voor je zelfrespect en zelfvertrouwen. Het aantal transplantaties is de afgelopen tien jaar met 700 procent toegenomen, waarvan de meeste als gevolg van haaruitval. Het aantal haren op je hoofd neemt af naarmate je ouder wordt. Als pasgeborene heb je 1000 haren per vierkante centimeter hoofdhuid, maar 25 jaar later zijn dat er nog maar 600. Haren die zich in de buurt van de slaap, het voorhoofd of de bovenkant van het hoofd bevinden, hebben geen invloed op het gezichtsvermogen van een persoon, omdat haar in deze gebieden meestal niet groeit.

5. Voor degenen die een haartransplantatie hebben ondergaan, blijft het effect van de operatie permanent

Haartransplantatie is een cosmetische ingreep die op de hoofdhuid kan worden uitgevoerd. Het houdt in dat het haar van de voor- en achterkant van het hoofd wordt genomen en in gebieden wordt geplaatst die kaal of dunner worden. Haartransplantatie is niet iets dat elke vijf of tien jaar moet worden herhaald. Het resultaat is blijvend. Naarmate het haar groeit, kan het een uitdaging zijn om het gezond en sterk te houden. Dat is de reden waarom sommige klinieken de belofte van een levenslange garantie bieden, door te zeggen dat als patiënten niet helemaal tevreden zijn met hun resultaten, ze deze gratis zullen vervangen. Klinkt te mooi om waar te zijn?

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *