Een haartransplantatie is een behandeling waar je eerst goed over na moet denken. Het is en blijft een operatie en daarnaast moet je ook beslissen welke methode het beste bij jou past. We bespreken de twee mogelijkheden zodat je de beste keus kunt maken.
Diverse behandelmethoden haarimplantatie
Een haartransplantatie kan worden uitgevoerd met behulp van verschillende technieken. We bespreken twee technieken die over het algemeen het meest worden gebruikt in Nederland. Dat is de FUE- en de FUT techniek. Het verschil zit hem in de manier waarop de grafts worden weggehaald. De FUE methode heeft het voordeel dat je geen last zult hebben van zichtbare littekens. Dit kan bij de FUT techniek weer wel.

FUE methode

De populairste methode bij een transplantatie is de FUE techniek. Grafts zullen één voor één worden weggehaald uit het donorgebied. Er wordt hierbij gebruikt gemaakt van een punch die hol is. In sommige gevallen wordt er gebruik gemaakt van een motor punch maar dit raden wij af omdat de kans dan bestaat dat je er schade aan overhoudt. De verwijderde grafts worden gelegd in een vloeistof waardoor het later op het kale gebied geplaatst kan worden. Het grootste voordeel van de FUE techniek is dat je er geen littekens aan overhoudt die zichtbaar zijn.

FUT methode

Voordat de FUE methode is bedacht was de FUT methode de meest gebruikte techniek op het gebied van haar implantaten. Met behulp van deze methode wordt er een stripje haar weggehaald vanuit het donorgebied. Datzelfde stripje wordt daarna geplaatst op het het gebied waar het kaal is. Overgebleven grafts worden eruit gehaald zodat het vervolgens geplaatst kan worden in een speciale vloeistof. Dit houdt het haar in leven waardoor het op een later tijdstip opnieuw kan worden geïmplanteerd. Bekijk de tarieven voor alle behandelingen op deze pagina: https://visushaarkliniek.nl/tarieven/

De risico’s van een haartransplantatie

Ondanks dat de risico’s van een haartransplantatie minimaal is, zijn ze wel aanwezig. Bij de FUT techniek is er kans op een litteken waar de grafts worden verwijderd. Het kan zijn dat het resultaat onnatuurlijk oogt. Verder kan het voorkomen dat je last krijgt van een infectie of gevoelloosheid in de hoofdhuid, maar in de meeste gevallen verloopt alles probleemloos.

 

 

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *