De term collageen poeder heb je wellicht een keer voorbij zien komen. Wil jij deze poeder kopen? Dan is het wel verstandig om te weten wat het precies is en waarvoor het dient. Deze poeder bestaat uit gehydrolyseerd collageen, dit wordt afgebroken in kleine deeltjes, hierdoor is deze poeder ideaal. Het wordt sneller in je bloed opgenomen en hierdoor kun je een stuk sneller de effecten hiervan voelen. Maar waarmee kan dit je helpen? Hoe neem je collageen poeder in? Al deze vragen worden in dit artikel beantwoord, lees daarom het artikel grondig door. 

Waarvoor dient collageen poeder? 

Als je deze poeder gaat kopen wil je natuurlijk wel weten waarvoor het dient en wat het doet met je lichaam. Collageen poeder bestaat uit een hele fijne poeder en dit bevat verschillende aminozuren die zorgen voor de ontwikkeling van je lichaam. Welke onderdelen van je lichaam? Veel, onder andere spieren, botten, kraakbeen, huid, haren, bindweefsel en nog veel meer verschillende onderdelen. Doordat het in een poedervorm is, is het makkelijk afbreekbaar en komt het ook snel in je bloed.  

Runder collageen poeder is ideaal voor een betere gezondheid van het darmstelsel, dit komt doordat collageen rijk is aan glutamine. Zo kan het voorkomen dat je een lekkende darm krijgt en de symptomen hiervan ook remmen. Hou je ervan om naar de sportschool te gaan? Dan is deze poeder ook perfect voor je gezondheid en herstellen hierdoor je spieren een stuk sneller. Daarnaast kan het ook je trainingen verbeteren omdat je spierkracht een stuk krachtiger wordt. Heb je last van gewrichtspijn? Geen zorgen, collageen poeder zorgt ook voor het aanmaak van kraakbeen en dit is het weefsel dat ervoor zorgt dat gewrichten gedempt worden. 

Voor de huid 

Verschillende onderzoeken hebben bewezen dat deze poeder of gehydrolyseerd collageen gezond is voor je huid. Daarnaast wordt het massaal gebruikt door oudere mensen die volumeverlies ervaren in het gezicht. Collageen zorgt ervoor dat dit volumeverlies minder wordt en dat je gezicht weer gaat stralen. Het voorkomt ook de vorming van rimpels en de droogheid van je huid. Maar moet je collageen poeder op je huid smeren? Nee, je moet ervoor zorgen dat je het inneemt en van binnenuit zorgt het gehydrolyseerd collageen ervoor dat je huid verbeterd. Er zijn zelfs speciale PRP-behandelingen die plasma (collageen) in je huid prikken. Dit zorgt vaak voor een sneller effect, maar de poeder manier is een stuk gezonder voor je lichaam. 

Hoe neem je collageen poeder? 

Je kunt natuurlijk de collageen poeder in je mond stoppen en doorslikken. Het probleem is alleen dat dit vies is een vaak kun je het niet doorslikken, doordat het heel droog is. Wat je wel kunt doen is het combineren met iets lekkers wat je dagelijks drinkt. Het poeder is ideaal te combineren met een kopje sterke espresso. Een koud drankje is niet zo handig omdat de poeder hier niet goed in kan oplossen, doordat je een warm drankje uitkiest, lost de poeder eenvoudig op en merk je hier helemaal niks van. Lust je geen koffie? Kies dan voor thee of een warm glas water. 

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *