De klok is een uur achteruit gegaan, de dagen worden steeds sneller donker en voelen korter aan: we weten allemaal wat dit betekent. Het allerkoudste seizoen van het jaar, winter, is alweer bijna van start! Hoewel winter een ontzettende leuke tijd kan zijn (warme chocolademelk, erwtensoep, schaatsen etc.), het allergrootste nadeel van deze jaarlijkse periode is dat het elke dag ontzettend koud is. En we weten dat in Nederland een winter echt heftig kan zijn. Het is dus erg belangrijk dat je de juiste kleding hebt, zodat je jezelf goed kan warm houden wanneer je je buiten bent.

Zeker voor kinderen is het absoluut van belang dat ze goede, stevige en dikke kleding aanhebben, want hun lichamen worden sneller koud. En kinderen houden er van om veel buiten te zijn, dus dikke kleding is een absolute must-have! Wij hebben voor jou de leukste tips voor kinderkleding voor de winter op een rijtje gezet. Zo ziet jouw dochter en zoon er modieus uit, maar wel comfortabel en warm.

1: gebruik veel laagjes

Het geheim tot warm en comfortabel blijven in de winter is om veel laagjes aan te trekken. Hijs je zoon of dochter dus niet alleen in een trui en een spijkerbroek, want ze zullen binnen no-time weer doodvriezen! Laat je kind een hemd, een T-shirt en daarbovenop nog een dikke trui. Maak het af met een dikke z8 jasje en voila: je kind kan de kou tegenop. Zo blijven zij lekker warm tijdens het spelen en zien ze er ook nog eens leuk en comfortabel eruit.

2: de juiste winterjas

Wanneer je de juiste winterjas voor jouw zoon of dochter hebt gevonden, dan voelt het net alsof je de loterij hebt gewonnen. Veel laagjes is een essentiƫle stap in het comfortabel en warm zijn in de kou, maar de juiste, dikke en fluffy winterjas helpt al heel wat. Veel babykleding winkels verkopen dikke puffer jackets (die jassen waarop je kind lijkt als een marshmallow) of van die dikke spijkerjassen die gevuld zijn met nep schapenvacht.

Dit soort jassen zijn vaak het meest geliefd onder kinderen, omdat ze het gevoel krijgen alsof ze in een warm bedje liggen met dikke wolken dekens. Veel brands verkopen zulke jassen voor kinderen: denk bijvoorbeeld aan adidas, Nike of lokale brands zoals hippemensjes.

3: bekijk wat nu trendy is

Het is helemaal niet erg om de trends te volgen als het gaat om kleding. Misschien maakt het jouw zoon of dochter wel veel minder uit hoe ze eruit zien, maar het is natuurlijk wel leuk als ze er een beetje stoer eruit zien wanneer ze de kou trotseren. Bekijk dus op online websites, blogs of lees een aantal magazines en bekijk wat de trends zijn.

Zijn puffer jackets weer helemaal in? Wat voor kleurenpallet is weer helemaal hip: donkere, winterachtige kleuren (zoals marineblauw of legergroen) of gaan we juist voor lichte kleuren? En wat voor printjes zijn er in? Kijk ook wat kledingwinkels aanbieden qua collecties. Zo weet je ook gelijk wat er op dit moment helemaal hip is onder kinderen.

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *