Overhemden zijn al tientallen jaren een populair kledingstuk, vooral onder de mannen. Eén van de meest tijdloze kledingstukken: zowel klassiek als modern.

Echter zijn is de moderne man behoorlijk veranderd ten opzichte van de ‘moderne man’ van enkele tientallen jaren geleden. Men is nu veel meer bezig met gezonde voeding en het fitness niveau op pijl houden door bijna dagelijks gewichten te tillen.

Ook is de ‘baggy fit’ voor overhemden niet meer in de mode, overtollige stof die over de broekrand valt is niet perse waar de moderne man blij van wordt.
Precies om die redenen is IKAL shirts ontstaan: hét overhemd voor de moderne, sportieve mannen. Het Muscle fit overhemd van IKAL.

V-shape pasvorm

De combi van het feit dat mannen steeds gespierder worden en een mooi aansluitende fit gewenst is, heeft een nieuwe behoefte het in het leven geroepen: overhemden in een V-vorm.
Wat is vervelender, trekkende knoopjes bij de borst omdat het overhemd te strak zit of veel teveel stof rondom de middel? De meningen zullen verdeelt zijn maar het feit is dat beide niet mooi zijn.

Voor gespierde mannen met een laag vetpercentage zijn de overhemden van IKAL daarom een perfecte oplossing: een V-shape fit. Dit betekend voldoende bewegingsvrijheid rondom het bovenlichaam in combinatie met een mooie aansluiting rondom de middel.

Bij IKAL kan iedereen met een V-shape terecht: er zijn namelijk 34 maten met 3 verschillende fits. Hierdoor is de perfecte pasvorm te vinden voor mannen die nét iets te atletisch gebouwd zijn voor standaard maten, maar ook voor serieuze bodybuilders die een meer extreme V-shape lichaamsbouw hebben.

Ontstaan vanuit een passie voor ‘stijlvol comfort’

Denk je aan goed passende kleding voor gespierde mannen dan denk je al snel aan stretch. Rekbaar materiaal is namelijk ideaal om een strakke pasvorm te creëren zonder al teveel bewegingsvrijheid in te leveren.

Echter zijn we bij IKAL geen fan van stretch: aan de ene kant is het niet duurzaam, na een aantal keer wassen gaat de kwaliteit van de stof al achteruit. Aan de andere kant is de look van zo’n stretchy overhemd al snel patserig. Een overhemd moet niet zo strak zitten als een compressie sportshirt, daarmee is het geen zakelijk kledingstuk meer.

Het moet juist ‘vallen’ zoals het hoort bij een overhemd, en daarom zijn de IKAL shirts gemaakt van 100% katoen. Geen stretch dus, maar specifiek uitgesneden in een V-shape voor de moderne, fitte man.