Misschien heb je er wel jaren over gedroomd en op gewacht, maar misschien ook wel helemaal niet. Het wordt ook wel een van de mooiste dagen van je leven genoemd: De bruiloft is de dag waarom jij “ja” mag zeggen tegen jouw geliefde en “ja” tegen een toekomst samen. Wanneer je ten huwelijk wordt gevraagd of iemand ten huwelijk hebt gevraagd, leef je de eerste dagen natuurlijk op een roze wolk. Totdat je je ineens realiseert dat een bruiloft nogal wat voorbereidingen vragen en er over alles nagedacht moet worden. Je hebt om ieder detail stress en je bent waarschijnlijk al snel bang dat alles fout zal gaan.

Locatietrouwzaal

Het is natuurlijk belangrijk om een goede locatie te kiezen. Kies je bijvoorbeeld voor een trouwzaal in Amsterdam, dan is dit heel erg belangrijk voor zowel de foto’s als de ruimte en natuurlijk voor het goede personeel en het eten. Vaak zorgt de locatie ook voor het eten. Bedenk daarom goed wat jouw eisen zijn en wat jij ontzettend belangrijk vindt. Je trouwt als het goed is immers maar een keer. Zorg dat je de locatie op tijd geregeld hebt, zodat je zeker weet dat jouw trouwdatum beschikbaar is en dat jij weet dat je de gasten uit kunt gaan nodigen. Zo wordt jouw plaatje steeds weer een beetje completer. Zorg dat je eerst de locatie af kunt vinken. Dan volgt daarna de rest.

Bruidstaart, een ongezonde traditie.

Eten is een belangrijk thema op jouw bijzondere dag. Zo begin je misschien wel met een mooie lunch, dan kun je natuurlijk kiezen voor allemaal croissantjes en andere afbakbroodjes, of je kiest voor een gezondere oplossing met iets meer fruit of belegde broodjes, waardoor je je niet opgeblazen voelt op de rest van de dag. Een bruidstaart is natuurlijk ook onmisbaar op een bruiloft. Deze wordt vaak gemaakt met veel suiker en marsepein. In plaats daarvan kun je ook kiezen voor kleinere gezondere taartjes met minder suiker en met meer fruit. Dit ziet er ook nog eens hartstikke mooi en luxe uit, dat is niet alleen lekker, maar dus ook nog eens hartstikke mooi voor op jouw trouwfoto’s.

Het diner

Vaak is het diner ook een belangrijk gedeelte van de dag, na de ceremonie en natuurlijk voor je grote feest. Tijdens het diner worden vaak de abc’tjes door vrienden gedaan en de speeches gegeven en verhalen verteld door de ouders. Je kunt natuurlijk kiezen voor een buffet waarbij jij van te voren bepaald wat er komt te staan, zoals een lekker stamppotbuffet. Veel koppels kiezen voor een diner met een aantal gangen. Hierbij worden een aantal kleinere gerechten gecombineerd en zo kun je het relatief gezond houden, omdat mensen geen hele grote hoeveelheden eten. Je kunt je gasten voorschotelen wat jij maar wil. Er kan natuurlijk ook rekening gehouden met een vegetarische, veganistische of een glutenvrije levensstijl. Je kunt het ook een beetje afwisselen met een portie friet tussendoor. Zo blijven je gasten gevuld en hebben ze aan het einde nog genoeg ruimte voor je toetje. Kortom, als het om eten gaat, kun je alle kanten op.

 

 

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *