Als verpleegkundige moet je natuurlijk wel de nodige materialen bij de hand hebben. Verband is heel belangrijk, maar ook een goede schaar om het verband mee te kunnen knippen. Wanneer je lange tijd nodig hebt om door het verband heen te komen, kun je iemand niet goed helpen. Een echte verpleegkundige schaar is dus handig om bij je te hebben. Ook voor thuis zijn deze verpleegkundige scharen goed te gebruiken. Stop er bijvoorbeeld een in de verbanddoos, zodat je zeker weet dat je alle verband meteen kunt knippen als het nodig is. Voor veel mensen is het dus een goed idee om zo’n verbandschaar in huis te hebben. Een verbandschaar heeft vaak een hoek in het knipgedeelte. Hierdoor kun je ook verband snel losknippen dat al is aangebracht. Je hebt dan veel minder kans dat je in iemands huid gaat prikken. Een extra wond is natuurlijk niet zo fijn voor iemand die net in het verband zit. Met de verpleegkundige schaar kun je veilig verband losknippen. Er zijn veel verschillende soorten uitvoeringen. Wanneer je veel met kinderen aan de slag gaat, is het leuk om een verbandschaar te kopen met een mooi motiefje. Je kunt de kinderen dan beter op hun gemak stellen. Ook is het een goed idee om meerdere verpleegkundige scharen in huis te halen. Zorg dat je er tenminste één in elke verbanddoos hebt liggen.

De beste verpleegkundige schaar voor jou

De meeste mensen gaan er van uit dat een gewone schaar voldoende is. Zoals net besproken is dat niet het geval en moet je voor het losknippen van verband altijd een goede verbandschaar gebruiken. Voor linkshandigen zijn er zelfs speciale linkshandige scharen. Een goede linkshandige schaar is makkelijker te gebruiken als je met links wilt knippen. Het is goed om van te voren te kiezen voor het exemplaar dat jij het beste vindt. Veel verpleegkundigen in opleiding hebben een goede schaar om dagelijks mee te werken. Het is dan ook aan te raden om zelf meteen even een goede schaar te kopen voor het knippen van verband.

Alles bij de hand met een goede EHBO set

Een verbandschaar hoort natuurlijk thuis in elke goede EHBO set. Het is daarom belangrijk dat de EHBO doos goed wordt aangevuld en dat er van tijd tot tijd onderdelen worden vervangen. Wanneer je de schaar heel vaak gebruikt, kan het zo zijn dat je op den duur een nieuwe moet kopen. Let dus goed op en vul op tijd alle onderdelen van de EHBO set weer bij.

Bron: MyMitella.nl

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *