Met het drukke leven van iedereen, is het belangrijk om ook tijd voor jezelf in te plannen. Er zijn een heleboel dingen die je kan doen om te ontspannen, waardoor er altijd iets is wat jij leuk vindt. Heb je ideeën nodig? Kijk dan in het lijstje hieronder.

Wandelen

Een makkelijke manier om te ontspannen is door een rondje te gaan wandelen. Indien het weer meezit, kan je gelijk van het mooie weer genieten en een frisse neus halen. Vind je het niet leuk om alleen te wandelen? Vraag dan in je omgeving of iemand mee wil lopen of zet een leuke podcast aan tijdens het wandelen.

Sporten

Het is iets actiever dan wandelen, maar sporten is ook een goede manier om te ontspannen. Daarnaast is het ook nog eens goed voor je gezondheid en conditie. Ga als het mooi weer is lekker buiten hardlopen; kan je tegelijkertijd van het mooie weer genieten.

Spa dag

Veel mensen bezoeken een spa in hun vrije tijd, maar dit kan je ook heel makkelijk zelf thuis organiseren. Sla verschillende gezichtsmaskers, oogpads, haarmaskers en nagellak in om jezelf helemaal in de watten te leggen en vraag of je partner je wilt masseren met massage olie. Mocht je zo’n apparaat in huis hebben, kan je ook je voeten een massage geven. Om het helemaal af te maken, kan je rustige muziek opzetten, kaarsen aansteken, lekkere hapjes klaarzetten en in je badjas rondlopen.

Puzzelen

Puzzelen is weer helemaal hip. Het is een vaste prik in ieders jeugd, maar tegenwoordig is iedereen aan het puzzelen geslagen, ongeacht de leeftijd. Het aanbod van de puzzels is dan ook enorm; in het aantal stukjes en de verschillende plaatjes van dieren of de natuur. Je kan het jezelf dus zo moeilijk maken als je wilt. Pak bij slecht weer wat lekkers te eten en drinken en ga puzzelen. Tip: begin met de hoekjes en werk vervolgens vanaf de rand naar binnen.

Knutselen

Misschien vind je dit iets voor kinderen, maar ook voor volwassenen kan knutselen leuk zijn. Heb je toevallig een schaaltje nodig? Ga aan de slag met klei en knutsel een paar schaaltjes in elkaar die je op het eind ook nog een mooi likje verf kan geven. Heb je nog geen sjaal voor de winter? Pak je breinaalden erbij en begin met het breien van een prachtige sjaal. De mogelijkheden zijn enorm.

Tekenen

Tot slot is tekenen of verven voor veel mensen een ontspannende bezigheid. Pak papier en potlood en begin met tekenen. Ben je niet zo creatief? Schaf dan een kleurboek voor volwassenen of ga schilderen op nummer.

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *