Ben je op zoek naar inspiratie voor gezonde tussendoortjes? Dan ben je hier op het juiste adres. We grijpen met z’n allen snel naar koek en snoep als snack. Deze producten bevatten veel calorieën en zijn ook niet heel gezond. Maar het kan ook anders.

Hieronder hebben we een aantal tips voor gezonde tussendoortjes verzameld. En nee deze lijst bestaat echt niet alleen uit plakjes komkommer en snoeptomaatjes. Er zijn een hoop lekkere én gezonde snacks die je gerust iedere dag kunt eten.

Ongezouten noten

Een handje noten is hartstikke gezond. En dan hebben we het voornamelijk over ongezouten noten. Deze bevatten veel goede voedingsstoffen waardoor ze snel een vol gevoel geven. Bovendien krijg je er ook nog eens energie van. Eet ongeveer iedere dag een handje noten (ongeveer 25 tot 30 gram). Ga bijvoorbeeld voor cashewnoten, pistachenoten, pinda’s, amandelen of walnoten: de keuze is reuze.

Crackers en rijstwafels

Wil je graag een lekkere snack die ook nog eens niet zoveel calorieën bevat? Dan zit je altijd goed met crackers en rijstwafels. Kies bij voorkeur wel voor de volkoren variant. Deze bevatten namelijk de beste voedingsstoffen.

Crackers en rijstwafels zijn licht, maar toch vullen ze aardig als je ze combineert met een gezond beleg. Denk bijvoorbeeld aan hummus en komkommer, maar ook hüttenkäse met kipfilet is een perfecte combinatie.

Yoghurt of kwark met fruit

Ook zuivel is een gezond tussendoortje. Een bakje yoghurt of kwark bevat veel eiwitten, zodat je lang een verzadigd gevoel ervaart. Let op: kies voor zuivel zonder te veel toegevoegde suikers. Anders is het niet zo’n verantwoord tussendoortje meer. Combineer de yoghurt of kwark met fruit of muesli.
Wil jij graag gezond afvallen, maar weet je niet zo goed hoe? Heb je alle diëten al geprobeerd, maar werkt niks? Ga aan de slag met een gecertificeerde gewichtsconsulent. Deze helpt je bij het blijvend veranderen van je levensstijl. Straks vliegen de kilo’s eraf.